به گزارش مشرق، نشریه "فوکوس" آلمان در گزارشی نوشت: خبرها درباره شمار روزافزون پناهندگان و کشته شدگان در مسیر مرزهای بین بلاروس و لهستان به سختی قابل بررسی است، چرا که لهستان این منطقه را ممنوعه اعلام کرده و اجازه ورود نهادهای امدادی و غیر دولتی و خبرنگاران را به این منطقه نمی دهد. البته شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد یک فاجعه انسانی جدید در این منطقه در انتظار اروپا است.
در ادامه این گزارش آمده است: در بسیاری از نقاط منطقه جنگلی باریک با امتداد ۴۲۰ کیلومتر در منطقه مرزی بین لهستان با بلاروس مبارزه با زندگی و مرگ جریان دارد.
گفته می شود هزاران پناهنده که عمدتا از خاورمیانه می آیند در این جنگل ها پنهان شده و به دنبال فرصتی هستند تا به مرز لهستان با آلمان برسند . اما تنها چیزی که می توان درباره این کانون پناهندگان جدید در منطقه مرزی بین لهستان و بلاروس گفت این است که پلیس های مرزی و گشت های نظامی زیادی در این منطقه حضور دارند. در همه جا خودروهایی که می توانند پناهندگان را به صورت مخفیانه جابجا کنند متوقف و کنترل می شوند.
گزارش هایی که از این منطقه ممنوعه به خارج منتشر می شود نشان می دهد که اروپا در این مرزهای شرقی و در آستانه زمستان با گام های بزرگ و سریع به سمت یک فاجعه انسانی در حرکت است.
لهستان با خشونت همچنان به روند بازگرداندن پناهندگان به بلاروس در مرزهای خود ادامه می دهد. هم اتحادیه اروپا و هم دولت فدرال آلمان تا به حال بی سرو صدا و در سکوت این سیاست های لهستان را تحمل کرده اند. این در حالی است که این گونه اقدامات لهستان نه تنها پناهندگان را از حق درخواست پناهندگی محروم می کند، بلکه شرایط اضطراری نبرد برای زنده ماندن در جنگل را هم برای آن ها طولانی می کند. مرزبانان بلاروسی اجازه بازگشت پناهندگان عودتی از مرزهای لهستان به این کشور را نمی دهند.
"مارتا گورکزینسکا"، سخنگوی سازمان کمک رسانی "گروپا گرانیکا" نمی خواهد آمار مشخصی را در این باره ارائه دهد چرا که دولت اجاز ورود نهادهای امدادی به این منطقه مرزی را نمی دهد.
اما وی بر این عقیده است که شرایط در مرزها کمی قبل از شروع زمستان از کنترل خارج می شود. وی در این باره گفت: ما می دانیم بحران انسانی که در اینجا به سمت آن حرکت می کنیم کاملا دست کم گرفته شده است.
"مارتا گورکزینسکا" همچنین می گوید: هیچ کس دقیقا نمی داند در منطقه ممنوعه چه اتفاقی در حال وقوع است، اما ترس از اینکه بسیاری پناهندگان دستگیر شده به سرعت به بلاروس بازگردانده شوند بسیار بالا است.
وی همچنین گفت: زمستان نزدیک است و گذران زندگی در این منطقه بسیار دشوار است. آیا ما می خواهیم به خطر قربانی شدن هزاران نفر در این منطقه تن بدهیم فقط به این دلیل که دولت لهستان اجازه ورود به این منطقه ممنوعه را نمی دهد.
آمارهای رسمی تا به حال از قربانی شدن حدود ۹ پناهنده در مرزهای بین لهستان و بلاروس خبر داده اند. اما "مارتا گورکزینسکا" در گفتگو با نشریه فوکوس این آمارها را بسیار پایین ارزیابی می کند.
یک مقام محلی هم اعلام کرده که بارها گزارش هایی را از پناهندگان شنیده که از چندین کشته در مرزها سخن گفته اند. وی با استناد به برخی آمارهای غیر رسمی تعداد کشته شدگان در این منطقه را بین ۷۰ تا ۲۰۰ نفر اعلام کرده است.
"مارتا گورکزینسکا" هشدار داده که با آمدن زمستان بحرانی با ابعاد غیر قابل تصور رخ خواهد داد.
لهستان از دوم سپتامبر یک وضعیت استثنایی را در مناطق مرزی کشورش با بلاروس ایجاد کرده که بر اساس آن اجازه ورود به این منطقه به سازمان های حقوق بشری و خبرنگاران داده نمی شود.
پارلمان لهستان هم اخیرا بالاخره چراغ سبز برای ساخت یک حصار مرزی دائمی در مرزها با بلاروس را نشان داده و مجوز نهایی برای آن را صادر کرد. دولت ملی محافظه کار لهستان می خواهد با این پروژه که حدود ۳۵۳ میلیون یورو هزینه در بر خواهد داشت به مسئله هجوم پناهندگان واکنش نشان دهد.
این حصار مرزی قرار است به طول بیش از ۱۰۰ کیلومتر در امتداد مرزهای شرقی اتحادیه اروپا گسترش یابد.
ورشو در هفته های اخیر هزاران سرباز را در این مرزها مستقر کرده و یک حصار موقت در امتداد این مرزها کشیده و کنترل ها را به شدت تشدید کرده است.
سازمان عفو بینالملل از لهستان خواسته تا وضعیت فوق العاده در این منطقه را لغو کرده و مراقبت و تامین مناسب نیازهای پناهندگان و رسیدگی به درخواست های پناهندگی آن ها را در دستور کار قرار دهد.
سازمان ملل از اتحادیه اروپا و بلاروس یافتن یک راه حل سریع برای بهبود شرایط پناهندگان گرفتار شده در مناطق مرزی را درخواست کرده است.
در نشست اخیر سران اروپا در بروکسل در ۲۲ اکتبر این مسئله آشکار شد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با وجود این شرایط سخت در مسئله سیاست مهاجرتی بسیار دچار جدایی و اختلاف نظر هستند.